Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Gyászhír

Megjelent: 2023. 10. 27.

Felsőfokú végzettségeit a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szerezte. Kiss Zoltán 2000-ben került a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába. 2012-től a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője.

Pályafutása során munkájával és tapasztalatával lelkiismeretesen szolgálta Kiskunhalas és térsége védelmét. A köteles polgári védelmi szervezetek és az önkéntes mentőcsoportok megalakításában, felkészítésében, gyakorlataiban, a települési veszélyelhárítási tervek szakmai megfelelőségében, a hatósági feladatvégzésben, a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek szervezésében és végrehajtásában egyaránt maradandót és értékállót alkotott. A lakosság védelmét a Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyetteseként is szolgálta.

Mint felelősséggel gondolkodó, megbízható és jól felkészült szakember munkájával egyaránt megbecsülést szerzett mind a munkahelyi, mind az önkormányzati mind pedig az állami igazgatás vezetői körében.

Az új kihívások során minden helyzetben megállta a helyét és a változások friss lendületet adtak munkájának. Munkáját pozitív vezetői attitűd és innovatív beállítottság jellemezte. Szakmai tevékenysége sok szállal kötődik a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség önként vállalt feladataihoz, amellyel a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elismertségét és jó hírnevét egyaránt öregbítette.

A polgári védelem területén tanúsított munkája elismeréséül 2020-ban a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség részére Benke László Emlékplakettet adományozott.

Isten nyugosztaljon!