Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Bács megyei gyerekek Szlovéniában (2019. 07. 25-28.)

Megjelent: 2019. 07. 30.

  1. július 25-e és 28-a között immár 14. alkalommal találkozott 5 ország (Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Románia és Magyarország) több mint 100 diákja és felnőtt kísérője, ezúttal Szlovéniában. Ezen a nemzetközi találkozón hagyományosan képviselteti magát a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség, amely vállalja, hogy a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági verseny általános- és középiskolai kategóriában az első helyezést elért csapatok tagjait – jutalomképpen – kiviszi. Ebben az évben a Bajai Szentistváni Általános Iskola és a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye diákjai érdemelték ki a táborozást

Ez a tábor a könnyed szórakozásról, a szakmai megmérettetésről és a baráti kapcsolatok ápolásáról szólt. A közös programok közé tartozott a bemutatkozó est, amelyen minden csapat szórakoztató produkcióval készült. Vendéglátóink a következő napokra igen szép és változatos programokkal készültek. Volt hegymászás, városnézés, bányalátogatás, tűzoltóságok bemutatása és természetesen az elmaradhatatlan szakmai vetélkedő. Ezen a mentési, tűzoltási feladatok mellett különféle játékos-ügyességi próbatételek kihívásainak kellett megfelelni, melyen fiataljaink minden számban megállták a helyüket.

Az együtt töltött idő élményekben gazdag és feledhetetlen pillanatokat adott mindannyiunk számára, melyekre évek múlva is jó érzéssel gondolunk vissza.

Jövőre találkozunk ezúttal Magyarországon, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezésében.