Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Ezüstérem került a kiskunmajsai diákok nyakába

Megjelent: 2016. 04. 27.

Ebben az évben 3 csapat képviselte Bács-Kiskun megyét, ugyanis a Kiskunmajsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség Aranycsapata címvédőként alanyi jogon vett részt a megmérettetésen.

Az idén negyvenhárom csapat szállt versenybe, hogy összemérjék tudásukat, kik tudnak a legtöbbet a veszélyhelyzeti ismeretekből. A húsz-húsz általános és középiskolai együttes mellett a -Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi versenyek állandó vendége - szerbiai Bajmokról is érkeztek versenyzők, illetve meghívottként a tavalyi döntő két első helyezettjei is megmérették magukat. A versenyzők a nap folyamán tizenegy állomáson bizonyították felkészültségüket.

Megyénket az általános iskolai kategóriában a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának csapata képviselte, akik a 12. helyezést érték el az országos versenyen. A középiskolás kategóriában a Kiskunmajsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Megyei Polgári Védelmi Szövetség Aranycsapata 2. helyezést ért el, míg az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kiskunmajsa - Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség Aranyosok Baráti Társasága a 15. helyen végzett.

Gratulálunk a csapatoknak!

 Fotó: Lakatos Tamás