Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Ifjúsági tábor a Szilágyságban (2015. 08. 6-10.)

Megjelent: 2015. 08. 10.

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetségnek kiterjedt és tartós kapcsolatai vannak a határon túl is. A horvátországi Bizovac, a szerbiai Bajmok és a romániai Sarmaság települések fiataljaival tradicionális az együttműködésünk. Tavaly, a hazai rendezésű táborban (Kishomok – Hódmezővásárhely mellett) csatlakozott a felsorolt csapatokhoz Nagyhalász (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) csapata.

Együttműködésünk egyik kézzel fogható eredménye a rotációs helyszínen történő nyári táboroztatás, melyre a Szövetség a megyei ifjúsági katasztrófavédelmi verseny általános- és középiskolai kategória első helyezett csapatát viszi. A diákok és felkészítő tanáraik részére az utazás és a táboroztatás teljes költségét a Szövetség állja.

Idén a Sarmasági S.O.S. Alapítvány szilágysági Ippen augusztus 6–10. között rendezte meg a X. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltótábort.

A szakmai versenyeken a kiskunmajsai versenyzőink derekasan helyt álltak, minden versenyszámban a legjobbak között szerepeltek, méltó módon képviselték a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetséget és Magyarországot. A versenyszámokat követően a Szilágy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színvonalas bemutatót tartott.

De nem csak a szakmai versenyekről, hanem a játékról, szórakozásról és az aktív pihenésről egyaránt gondoskodtak a házigazdák.  A szervezők a diákoknak a szakmai programokon felül számos kikapcsolódási lehetőséget is biztosítottak, ilyen volt a fürdőzés a szilágybagosi termálfürdőben, a sarmasági szabadidő központ meglátogatása, a karaoke-parti, vagy a tábori Ki mit tud?, amelyet már nagyon vártak a csapatok és készültek rá.

A táborban résztvevő mindkét Bács-Kiskun megyei csapat kiemelkedően szerepelt a 2015. április 24-25. között megrendezett Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjében, ahol középiskolai korcsoportban az „Aranycsapat” I. helyezést és az általános iskolai korcsoportban az „Aranyosok” csapata a II. helyezést ért el.

Találkozunk jövőre Bizovacon!