Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Szintentartó gyakorlat Soltvadkerten

Megjelent: 2017. 11. 25.

A feltételezés szerint Kiskőrös térségében az elmúlt napok esőzései következtében jelentős belvíz alakult ki. A lakott térségeket is érintő esemény miatt lakóépületek is veszélybe kerültek, a pincéket elöntötte a víz, a házak fala felázott, ami miatt azok lakhatatlanná váltak. Az átázott talaj miatt a fák nem tudtak ellenállni a felerősödött szélnek, így több helyen veszélyesen megdőltek. A hivatásos erők a tömegesen érkező lakossági bejelentések miatt folyamatosan beavatkoztak. A helyzet mielőbbi konszolidálása érdekében a járási mentőcsoport is működésbe lépett.

A rendkívüli helyzet következményeinek felszámolása érdekében szivattyúzási, homokzsákolási, fadöntési és darabolási munkákat végeztek. Ezzel párhuzamosan a mentőcsoport logisztikai komponensének munkatársai ideiglenes nappali melegedő- és ellátó helyet alakítottak ki, valamint a könnyebben sérült beavatkozókat egészségügyi ellátásban részesítették.

A gyakorlatot többek közt Soltvadkert polgármestere is megtekintette, aki elismeréssel nyilatkozott a gyakorlatot végrehajtó személyek munkájáról.

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség a gyakorlatot tagjai részvételével és anyagi hozzájárulással támogatta.

kep1 kep1 kep1 kep1 kep1