Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Megnyílt a bajai ifjúsági tábor

Megjelent: 2019. 07. 01.

Az ünnepélyes megnyitón Gödön Sándor polgári védelmi felügyelő elmondta: a tábor alapvető célja, hogy a gyerekek új ismeretekkel gazdagodjanak, élményeket szerezzenek, miközben az önállóvá válás útján is előre lépnek. Ez utóbbit segíti, hogy a bentlakásos táborban maguk készítik el reggelijüket és vacsorájukat, közösen építik fel a sátortábort, valamint a feladatok során is többször kell saját tudásukra, ügyességükre, erejükre támaszkodniuk.

A tábor népszerűségét mutatja, hogy a bajai gyerekek mellett Szegedről is érkeztek diákok, sőt négy délvidéki tanulóval nemzetközivé vált a katasztrófavédelmi tábor. Sok a visszatérő gyermek, aki az előző években már belekóstolt a tábor légkörébe.

Balatonné Sáfrány Erika, a Szövetség Bajai koordinátora változatos programot állítottak össze a hétre, melynek gerincét a rendvédelmi szervek munkájának megismerése adja. Az első napon a tűzoltók látogatják meg a gyerekeket, lehetőség lesz megismerni és kipróbálni az eszközeiket, felszereléseiket. Őket a mentősök, a rendőrök és a polgárőrök követik, de a Havaria Katasztrófaelhárító Egyesület búvárai is jelen lesznek. Emellett fürdés, hajókirándulás, kenuzás, sárkányhajózás, éjszakai bátorságpróba, valamint rengeteg játék vár a fiatalokra a következő napokban.

Az öt nap során 24 órás felügyeletet biztosítanak a táborban, melyhez a bajai pedagógusok jelentős segítséget adnak.