Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Közös ünneplés

Megjelent: 2023. 03. 01.

Az ünnepséget Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a meghívott vendégek és az állomány Kaszala Zoltán tűzoltó főhadnagy, Kunszentmiklós járás katasztrófavédelmi megbízottjának ünnepi beszédét hallhatták. „Ma azokra a hősökre emlékezünk, akik a Légoltalmi Liga közel 90 éves megalapítása óta életüket adták a lakosság védelme, életének megóvása érdekében. Azokra a hősökre emlékezünk, akik a mai napig önzetlenül honfitársaik, embertársaik, a civil lakosság segítségére sietnek”- kezdte beszédét a főhadnagy, majd felidézte - a kezdetektől napjainkig - a polgári védelem történetét, feladatait, valamint a szervezet életében bekövetkezett változásokat. Az ünnepi beszéd után emlékplakett és elismerések átadására került sor.

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség által alapított Benke László emlékplakett elismerésben legfeljebb két fő részesülhet egy évben, akik kimagasló munkát végeztek a szövetség célkitűzéseinek megvalósulásában. A polgári védelem területén tanúsított munkája elismeréséül a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség Polgár Pál tűzoltó alezredes részére Benke László Emlékplakettet adományozott, melyet Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke adott át.

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség nemzetközi kapcsolatai részeként öt ország - Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia és Magyarország - részvételével 2022. július 27-31 között Baján nagy sikerrel nemzetközi ifjúsági tábort rendezett. A több mint 100 fős tábor megszervezése, a különféle rendezvények és programok minden résztvevő értékelése alapján példaértékű volt. A tábor sikeres megvalósulása érdekében végzett kiemelkedő és példamutató helytállásáért a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elismerésben részesítette:

Gödön Sándort, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség szakmai alelnökét,

Jakity Ágotát, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség bácsalmási koordinátorát,

Gémes Franciskát, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség kiskunhalasi koordinátorát,

Balatonné Sáfrány Erikát, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség bajai koordinátorát és

Mészárosné Kleineisel Évát, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség tagját.

Cikk, fotó: Kovács Andrea