Ugrás a tartalomra Bács-Kiskun Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

Nemzetközi Polgári Védelmi Nap

Megjelent: 2018. 03. 01.

A Himnuszt követően az ünnepi beszédet Szabó Antal tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő tartotta meg, majd Petőfi Sándor Az Alföld című versét Bak Barbara, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója szavalta el. A rendezvény a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Klarinét együttesének színvonalas műsorával folytatódott.

Az ünnepség keretében került sor a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség által alapított Benke László Emlékplakett átadására. A 2013-ban alapított elismerést azok kapják, akik kimagasló munkát végeztek a Szövetség célkitűzéseinek megvalósulásában. Benke László emlékplakettet Mészáros Zoltán ügyvezető elnök adta át, az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő tevékenységéért:

Seresné Farkas Júliának, a Fercom System Kft. ügyvezető igazgatójának,

Tóth Árpádnak, Bácsalmás Város alpolgármesterének.

Az ünnepség zárásaként állófogadást tartottunk, melynek köszöntőjét Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség tiszteletbeli elnöke mondta. Beszédében hangsúlyozta: „A nehéz időszakokban mutatkozik meg igazán, hogy egy-egy jó ügy, olyan hatással bír, amelyhez tömegével csatlakoznak az emberek.” Kiemelte, hogy a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség tiszteletbeli elnökeként fontosnak tartja, hogy még többen megismerjék, támogassák a szövetség munkáját. Ennek előmozdításáért mindent megtesz a jövőben.

 Rendezvényünket a Fornetti Kft. támogatta.